EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA S'ESTRENA AL FIC-CAT



 L’estrena de la pel·lícula de “Ebre, del bressol a la batalla” del director Román Parrado inaugurarà la 9a edició del Festival Internacional de Cinema en Català, el dimarts 31 de maig a Roda de Barà.

La pel·lícula narra la història d’un grup de joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales, per servir a l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil española, l’any 1938.

 La pel·lícula estrenada i la seva temàtica es mereixen més que una presentació i projecció posterior.




És per això que a les 21:00 h, gràcies a les associacions MHM Ebre 1938 de Faió, Lo Riu Associació de la Fatarella, i amb la col·laboració de l'Associació Republicana TAMBÉ HI SOM de Roda de Berà, els carrers de Roda tornaran al passat amb una recreació històrica sense precedents: el replegament i la posterior retirada de l'exèrcit republicà al final de la Guerra Civil.

A les 22:00 h, ja al Teatre del Casino Municipal, hi haurà el photocall amb la introducció musical del pianista Jordi de Vera.

 La presentació de la pel·lícula comptarà amb les seves figures més destacades: el director Román Parrado, els productors Oriol Marcos i Aritz Cirbián i els actors Oriol Pla, Àlex Monner, Enric Auquer, Artur Busquets i Roser Tapias. Finalitzada la projecció, hi haurà un aperitiu d'especialitats de cuina i degustació de vins.